Radnica pomáha ťažko zamestnateľným obyvateľom

17.05.2013 Liptovský Mikuláš

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ ( Mesto Liptovský Mikuláš)- Vďaka liptovskomikulášskej radnici nájde u troch miestnych zamestnávateľov prácu pätnásť občanov evidovaných na úrade práce. Spolupráca radnice a zamestnávateľov tiež prispeje k zlepšeniu technického vybavenia spoločností. 
Mesto Liptovský Mikuláš na základe výzvy ku schválenej lokálnej stratégii komplexného prístupu k marginalizovaným skupinám oslovilo miestnych podnikateľov. O možnosť prostredníctvom eurofondov modernizovať a rozšíriť časť vlastných technológií a prijať nových zamestnancov sa uchádzalo šesť miestnych spoločností. Úspešne obstáli tri z nich, ktoré získajú nenávratný finančný príspevok na zabudovanie pracovných liniek a vytvorenie nových pracovných miest v oblasti pekárstva, plastových bezpečnostných plomb a biopalív.
„Zaujímavý bol zámer spoločnosti KB Plast, ktorá je lídrom na trhu vo svojej oblasti. V rámci projektu si inštalujú šesť moderných výrobných zariadení s príslušenstvom, umožňujúcich výrobu nových typov bezpečnostných plomb s vysokým stupňom inovácie, ktoré v súčasnosti na európskom trhu ponúka iba táto firma. Podľa ich vyjadrenia v prenajatých priestoroch zamestná osem rómskych žien,“ približuje viceprimátor Liptovského Mikuláša Jozef Repaský.
Spolu tak v ďalších dvoch prevádzkach nájde prácu na minimálne dva roky pätnásť obyvateľov mesta evidovaných na úrade práce najmenej pol roka. „Takto pomôžeme podnikateľom na území nášho mesta rozvíjať sa a zároveň aspoň z časti vyriešime problematiku dlhodobo nezamestnaných obyvateľov,“ doplnil primátor Alexander Slafkovský. Nové pracovné miesto tak pätnásť občanov mesta dostane najneskôr začiatkom budúceho roka.







Mgr. Slávka Kellová
 

Vyberte región